#Kokonaisturvallisuus 2015 – a visualization in sketchnote style For #Tampere Trade Fairs

  
Turvallisuus on vakava asia, eikö vain? Siksipä piirsin tämmöisen Todella Vakavahenkisen visualisoinnin Tampereen Messuille ja heidän suurtapahtumalleen, Kokonaisturvallisuus 2015 -messuille. Valitsin tumman taustavärin, jotta miehet ihmiset harmaissaan ja vihreissään tuntisivat olonsa kotoisiksi. Mielestäni kuitenkin käsinpiirretyt kuvat tekevät maskuliiniseksikin mielletystä aiheesta edes vähän lämpöisemmän ja pörröisemmän. Vetoaako visualisointi sinuun? Onnistuinko selkeyttämään tämän suurtapahtuman tarkoitusta? 

Security is a serious business, right? That’s why I drew this Very Serious visualization for Tampere Trade Fairs and their upcoming event, Comprehensive Security 2015 Exhibition. I decided to have a dark background colour so that the men people in grey and green would feel at home. However, I think the hand-drawn pictures bring a warm and fuzzy feeling into an all masculine topic. Does this visualization appeal to you? Was I able to cast light on this huge event and its sidehows?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s