Livekuvittajana rahastotapahtumassa

Scroll down for the English version, please.

Mitä tapahtuu, kun omasta mielestään illihauskalle humanisti-piirtelijälle annetaan rahastotapahtumassa käteen mikrofoni ja vapaus kertoilla omista kuvistaan?

Tapahtumatoimisto Funmedia pestasi minut jälleen järjestämäänsä tapahtumaan, tällä kertaa livekuvittamaan Nordean rahastotapahtumia 26.-27.4.2016 Helsingin Pörssitalolle. Työskentelypisteeni oli Pörssisalin lavalla puhujien ja panelistien vieressä, joten esityksistä ja keskusteluista oli helppo tiivistää ydinkohdat kuviksi.

Tällä kertaa livekuvitus toteutettiin siten, että olin sisällön suhteen tavallista aktiivisemmassa roolissa: itse piirtelyä ei näytetty tykin välityksellä livenä reaaliaikaisesti, mutta jokaisen esityksen ja keskustelutuokion päätteeksi näytettiin aiheesta syntynyt kuvitus – ja minä avasin sanallisesti omia tuotoksiani yleisölle zoomaillen samalla iPadillä yksityiskohdasta toiseen.

Kippas-kappas: hyvää palautetta!

Työtapa toimi hyvin myös palautteesta päätellen:

• Livekuvittaja oli hauska! Piti mielenkiintoa yllä.
• Livekuvittaja oli huikea ja toivoisin kuulevan tästä lisää !
• Talk show erittäin mielenkiintoinen, erityiskiitos Lindalle ja Lipolle.
• Valtaoja oli hyvä ja kuvittaja myös!
• Talk show oli kivasti suunniteltu ja järjestetty. Kuvittaja toi hyvän lisäyksen ja tiivisti puheet hyvin

Aiheena tapahtumassa oli siis vastuullinen sijoittaminen, ja puhujina oli varsin poikkitieteellistä väkeä. Esko Valtaoja puhui siitä, kuinka meillä oikeastaan menee laajan perspektiivin vinkkelistä katsottuna oikein hyvin. Madventures-duo Riku Rantala ja Tunna Milonoff puolestaan kertoilivat omia kokemuksiaan maailmalta ja siitä, miten yksittäisen ihmisen päätökset vaikuttavat isossakin mittakaavassa.

Tapahtuma oli mielenkiintoinen monella tapaa. Kiitos Funmedian väelle, joka hienosti hyödyntää livekuvituksen mahdollisuuksia! Kiitos myös herra Arto Nybergille oivallisesta juontotyöstä.

What happened when I was given a microphone and a chance to tell freely about my own sketchnotes in an event?

Finnish event marketing agency Funmedia hired me to do sketchnoting in a Nordea Funds event in Helsinki the other day. I had a desk and a VGA cable on the scene next to the speakers and panelists so it was an easy task to capture the main points and turn those into sketchnotes.

This time I was in a more active role than usual: the live sketchnoting was not visible for the audience real-time all the time, but as soon as I was ready with the image after each speaker, the visual notes were projected to the audience – and as I zoomed in to the details, I simultaneously told  the audience about my own thoughts and view points that rose during the drawing process.

And it worked well. The feedback from the audience was rather positive 🙂

The topic of the event was responsible investments and the speakers had interesting presentations about the topic. Esko Valtaoja, professor of astronomy, spoke about the wider perspective and the crazy Madventures guys  Riku Rantala and Tunna Milonoff told about their experiences from their travels. 

This was an interesting event in many ways, so thanks Funmedia for using my sketchnoting services. Cheers!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s