Yrittäjyyteni hekumallinen vuosipäivä

… meni jo neljä päivää sitten. Poks. Avattakoon kuvitteellinen kuohujuomapullo.

Sillä tättärää: kuusi vuotta ja neljä päivää sitten perustin Tmi Redanredanin. Silloin, vuonna 2010, olin aharistunut ruotsinopettaja, joka piirteli omaan blogiin sarjakuvia angstisesta elämänmenosta pedagogina.

Klikkauksista rahaksi

Sain keväällä 2010 tarjouspyynnön Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjastoväeltä, sillä nohevina some-ihmisinä olivat älynneet ryhtyä seuraamaan piirrosjakojani Twitterissä. Mietin, miten pystyisin laskuttaa heitä, ja päädyin perustamaan oman firman heinäkuussa 2010. Tost noin vaan. Loppuvuoden olinkin sitten ennakkoverokurimuksessa, kun en aloittelevana yrittäjänä ollut osannut arvioida mahdollista tuloani aivan prikulleen nappiin.

Syksyllä 2011 tapahtui… jotain. Tapahtui sattumia ja lisää some-jakamista, tapahtui jonkinlaisia voiman liikahduksia (sarkasmi, sarkasmi!). Olin vaihtanut päivätöissä työnkuvaa kieltenopettajasta verkkopedagogiksi ja istuin iPad kourassa (liian) usein kokouksissa.

Eturiviin istumaan

Osallistuin syksyllä 2011 vapaaehtoisena Nordic Business Forumiin, piirtelin siellä esityksistä muistiinpanoja ja käytännössä heti tapahtuman jälkeen minua lähestyivät monenlaiset yritykset ja organisaatiot: “Teetkö tätä työksesi? Teetkö tätä yrityksille? Voitko tehdä tätä meillekin?” Ja koska minulla oli oma toiminimi, Tmi Redanredan, sanoin: “Kyllä. Voinhan minä teille piirrellä.”

Nyt vuonna 2016 olen päätoiminen livekuvittaja, piirtelijä ja yrittäjä, ja operoin Redanredan Oy:nä. Kasvun ja hyppäyksen päätoimisuuteen ovat mahdollistaneet pari äitiyslomaa, aivan perkeleellinen työnteko sunnuntaisin ja öisin oman jaksamisen ja silmäpussien kustannuksella, sekä päiväkoti ja  joustava aviomies. En sitten palannut loppiaiselta päivätöihin.

Ja tällä tiellä ollaan: livekuvittamassa, tiivistelypiirtelemässä ja piirrosvideoita tekemässä. Yrittäjänä ja silleen.

Yrittäjyystarinassani ei siis ole kerrottavana mitään käänteentekevää yrittäjyyskipinästooria, vaan luulen, että semmoinen roihu on aina ollut sisälläni. On kivaa, että sille on löytynyt sopiva kanava. Just nyt on kivaa olla yrittäjä.

Hyvää kesää meille ja teille!

Terv. Linda

Redanredan Oy

http://www.redanredan.fi


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s